Elsi’s en Micha’s marathon- & ultrasite Sterven doe je maar een keer, bijna sterven kan altijd
Live to love & love to live ARCHIEF ARCHIEF
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20
Copyright @ Michavreluk dolor
Met zowat 800 HM voor de 75 km en om en bij 530 HM voor de 50 km was deze ultramarathon een gedenkwaardige. Neem daarbij het warme weer en de korte venijnige klimmetjes, dan mag je gerust spreken van een pittige loop. Maar de organisatie verdient een pluim, de enthousiaste en hulpvaardige vrijwilligers maakten het langs de kant erg gezellig. Het parcours was gewoon prachtig, er werd voor 4/5 op goed beloopbare gravel- en bospaden gelopen. Wij mogen allebei tevreden zijn met onze resultaten. Elsi behaalde (alweer) een mooie eerste plaats bij de masters +50 en 9de dame overall (8.17 u.) en ik eindigde in dit internationaal gezelschap als 7de M65 in 6.07 u. Opmerkelijk bij het overall eindresultaat was dat er geen mannelijke winnaar is en de eerste man slechts op plaats drie komt met 7.46 u., terwijl stek 1 en 2 naar twee Kroatische dames gingen met respectievelijk 7.37 en 7.41 u.!!!!
met
Cinta Groos
en
Tobias Lundgren
.
08.08.2015 - ULTRAMARATHON STOCKHOLM (ZWEDEN)
11.07.2015 - HOPPSTÄDTEN - WEIERSBACH (D)
Nou nou ... tropisch Hoppstädten-Weiersbach in het Duitse Saarland! De start van de 43 en 64 km-trail van de Bärenfelstrail vond plaats om 8 u., en toen al wees de thermometer ruim 20 graden aan, en tegen het middaguur rondde die al de kaap van 30° ... Elsi en ik liepen bijna de ganse 2 ronden van de 43 km samen, maar toen diende mijn moedig vrouwke nog een rondje van 21,5 km af te haspelen. Het is daar een wondermooie streek, maar het parcours is wel niet van de poes ... erg steile klimmen en dito afdalingen ... en de hitte speelde niet alleen ons parten, maar bij heel wat deelnemers kwam een DNF achter de naam te staan. Maar wij, Vlaming en halve Vlaming, hielden op onze Vlaams-nationale feestdag de Vlaamse eer hoog. Elsi finishte 3de dame overall en 1ste bij de dames +55, terwijl ik 1ste M65 werd. Schild en vriend!
29.08.2015 - “RUND UM DIE BURG ARE” - ALTENAHR (D).
Vandaag hebben Elsi en ik weer een supermooie trail gelopen. Wij waren in Rheinland-Pfalz, meer bepaald te Altenrath waar we een zware maar o zo mooie 33 km hebben verorberd. Bijna constant tussen de wijnranken (de bekende rotwein van de streek) gelopen met daarbij een 30° zonnetje ... en je had de ingrediënten voor een superloop. Zoals bij alle Duitse trails was de bevoorrading gewoon af, en vriendelijkheid alom troef. Tot slot: Elsi werd tweede W55 en ik eerste M65 (in Duitsland telt het geboortejaar en niet de geboortedatum). Wij finishten samen na 4.36. De foto,s geven een prima beeld van de streek en de zwaarte van het parcours (1500 positieve hoogtemeters).
 Vandaag zijn Elsi en ik naar de Hoge Venen gereden, meer bepaald naar Xhoffraix (bij Malmédy). Daar liepen we (nou ja ...) de 38 km-lange Trail des Hautes Fagnes ... Voor onze oude lijven is het een ei zo na 7 u.- durende wandel- en looptocht geworden: modder, bovenliggende wortels, maar een prachtige natuur en een ongelooflijk sympathieke organisatie, prima bepijld en nooit geziene bevoorradingen, en als je dan de convivialité van onze Franstalige landgenoten erbij neemt, dan weet je meteen dat het allemaal de moeite loonde!
26.09.2015 - TRAIL DES HAUTES FAGNES - 38 KM
03.10.2015 - 6 UUR AMSTERDAMSE BOS
Vandaag hebben Elsi en ik de Zes uur van het Amsterdamse bos gelopen. Er werden mooie resultaten behaald in het zonnige bos. Elsi vooreerst werd eerste dame +50 en legde ruim 57 km af. Ik werd derde M +60 en wist daarbij ruim 51 km op het scorebord te zetten, twee podia dus voor ons clubke. Volgende week staat de marathon van Zagreb op ons programma. Bij leven en welzijn.
Twee DNF achter onze namen. Eentje terecht, nl. de mijne, ik hield het al na 15 km voor bekeken, ik was dinsdag nog naar de sportdokter geweest wegens een dood gevoel in mijn rechterbeen en dat speelde me na enkele kms danig parten dat ik bij doorkomst nabij de aankomst na 15 km er wijselijk mee op hield. De tweede DNF betreft vrouwke ... zij heeft in de on line uitslag bij haar voorlaatste chipmeting op 39,5 km nog een tijd van 3.54.40 staan en zij finishte na 4.11.23 op de aankomstklok, krijgt een medaille om de hals en staat in de uitslag met DNF achter haar naam!!! Elsi eindigde dus wel effectief als tweede dame W55 na Veerle Miclotte, die 3.54 liet optekenen. Nadien bleek dit op de website toch rechtgezet … Zagrebmarathon mag nog veel leren inzake organisatie, ik zou een halve pagina kunnen schrijven over dit gegeven ... En dan dit nog: het is voorwaar het saaiste parcours van al mijn 285 marathons/ultra's, en dit commentaar heeft totaal niets met mijn uitvallen te maken, ik denk dat de overige Vlamingen en aanwezige hardloopvrienden het volkomen met me eens zijn. Het komt eigenlijk met een beetje verbeelding hier op neer: 10 km in een echte lijn heen en 10,5 km langs de andere kant van die weg in een rechte lijn weer ... en dit twee maal ... en wat het alles nog wat triester maakte, was de eindeloze regen, ook het totaal gebrek aan toeschouwers, kortom: een mindere hardloopdag! Het kan niet altijd feest zijn, nietwaar!
11.10.2015 - ZAGREB MARATHON
Elsi heeft vandaag de Ultratour de Liège (64 km) gelopen. Zij finishte deze zware on/off road race met 1750 HM in 10.03 u.
18.10.2015 - ELSI IN DE ULTRATOUR DE LIEGE
25.10.2015 - (ULTRA)MARATHON TE REMSCHEID (D)
Terug van Remscheid, Duitsland, waar Elsi en ik de Röntgenlauf tot een goed einde hebben gebracht.  Beiden misten op een haar het podium, we werden dus alle twee 4de in onze leeftijdscategorie.  Elsi liep de 63,3 km (liefst 1650 HM) in 7.53.36 en ik de marathon in 5.16.27 ... net  2 seconden te traag voor de derde podiumplaats ...  Deze races zijn niet van de makkelijkste, 6/7de off road met aardige hellingen, waar rennen vaak niet mogelijk is wegens te steil of te zwaar ... maar wat een prachtige herfstkleuren ... en die prosecco bij km 30 of zo mocht er  ook wezen!
  Elsi en ik hebben de niet te onderschatten Rurseemarathon weer eens tot een goed einde gebracht. Deze gedeeltelijke on/off-road 42 K mag met zijn meer dan 1100 HM niet onderschat worden, maar het wondermooie landschap in prachtige herfstkleuren maakt de spierpijn draaglijk. Elsi lapte me weer 26 minuten aan mijn hardloopbroek, zij finishte als tweede W55 in 4.33.08, terwijl ikke als 5de M65'er 4.59.28 liet optekenen.
08.11.2015 - RURSEE MARATHON - EINRUHR (D)
Vandaag stond de 35 km-trail van Lommel op het menu (op onze horloges stond aan de finish 37,2 km op de display). Een mooie, niet al te lastige trail. Clubmaats Edwin, Tine en Robin namen ook deel aan diverse afstanden.
28.11.2015 - LOMMEL OUTDOOR EXPERIENCE TRAIL
De Siebengebirgsmarathon: 42 K op en af doorheen prachtige bossen, wel miezerige regen en modder all the way, maar dat kan de pret niet bederven. Mijn lieve eega lapte me weer ei zo na een half uur aan mijn driekwartbroek. Ik haalde de finish van deze toch zware on/off-road marathon na 5.02 u. En ja hoor: Elsi stond weer eens op het podium als derde W55!
23.12.2015 - SIEBENGEBIRGSMARATHON - AEGIDIENBERG
Vandaag plezier gehad ... zullen de meesten die de superzware Trail des Gueules Noires (54 km) in en rond Blegny hebben volbracht niet beamen, vrees ik. Voor ons - oudjes - viel er niet veel te lopen, zo steil bergop en - af was het op erg modderige en gladde paden dat op de meeste plaatsen gewoon diende gewandeld te worden. Elsi had een zware week op het werk achter de rug en tevens een knie die niet echt meewilde, en dus besloten we na 27 km er de brui aan te geven, maar dat kon de pret niet bederven ... een heerlijk lente?-zonnetje vergastte ons in de mooie heuvelstreek rond Blegny, een voormalige mijnstreek. De donkere Val-Dieu en de spaghetti nadien met als dessert een heuse tiramisu deden deugd, evenals onze ontmoeting met Paul en Deborah. En niet te vergeten onze clubmaat Edwin, die de volle trail aflegde ...
15.12.2015 - TRAIL DES GUEULES NOIRES - BLEGNY
31.12.2015 - 9.01.2016 - TRAININGSTAGE LANZAROTE / LA GRACIOSA
Onze tweede trainingsdag op Lanzarote zit er op. Gisteren meteen de hoogste berg op het eiland opgerend - nou ja gerend!? - goed voor een totaal van bijna 700 hoogtemeters op 26 km. Vandaag weer een 400-tal hoogtemeters op 24 trainingskilometers .... dit alles bij een echt warm zonnetje (soms te warm, vooral in de bergen) onder een staalblauwe hemel. Onderweg ook wat cultuur meegepikt. Zo bezochten we de "Fundacion César Manrique", een kunstenaar met ruimtelijke interventies die de huidige vormgeving van het eiland hebben bepaald en die zowat op het hele eiland zijn invloed heeft doen gelden.
Elsi en ik hebben vandaag onze eigen trail georganiseerd. Daarvoor dienden we naar het Isla Graciosa, ten noorden van Lanzarote te varen. Inschrijfsom voor de trail: 20 €/persoon (lees: prijs van het bootticket). Zoals de eerste foto laat zien (donkerblauwe stiftlijn) hebben we de omtrek van het hele eiland afgelegd, goed voor een slordige 32 km. Geen echte bewijzerde paden, wel veel single tracks en bredere zandpaden, maar zoals julie merken: een ongelooflijke verscheidenheid aan landschappen, en dan die kleurverschillen, prachtig ... op 2 km van het einde namen we toch nog even de tijd om - in de Atlantische Oceaan - onze verhitte lijven de welverdiende afkoeling te bezorgen ...kortom: geen lastige trailomgeving, maar des te mooier om je er in uit leven! Graciosa: you stole our hearts! PS Kleine statistiek trainingsstage Lanzarote/Graciosa: op 8 trainingsdagen hebben we zo'n slordige 250 km afgelegd
07.02.2016 - LOUIS PERSOONS MEMORIAL - GENK
Elsi liep die dag haar 290ste marathon/ultra. Zij legde de 42,195 km af in 4.20 u.
Terug van een unieke trail in de omgeving van Köln. Zaterdag vertrokken en direct een dagje Zentrum meegepikt. Zondag om 8 u. stonden we dan aan de start van de Torturaloop. Uniek aan deze trail is vooreerst de gratis deelname (je mocht vrij wat geven als steun aan de organisatie), de kleinschaligheid (max. 40 deelnemers) en je mocht vrij kiezen qua afstand. Het ging om rondjes van iets meer dan 9 km. Ikzelf opteerde voor 36 km terwijl Elsi de maximale afstand van dus iets meer dan 55 koos. O ja, ook uniek (hahaha) ... er was geen tijdopname noch tijdlimiet, m.a.w. ideaal als trainingsloop. En ja hoor, pittig was het ook, bijna 800 positieve hoogtemeters voor de 55 km. En ook vermelden waard is het feit dat de borstnummers door schoolkinderen getekend en gekleurd werden! Kortom, weer een fijne ervaring rijker!
27.02.2016 - TORTURATRAIL - KÖLN
Vandaag hebben we weer een (erg zwaar) trailtje tot een goed einde gebracht. De NorthCtrail met start en aankomst te Koksijde kan tellen! Maar het werd ook eentje die in de familie bleef, om het zo uit te drukken ... Dochterlief Kristel nam de 21 km voor haar rekening en eindigde prompt 18de overall in een mooie tijd van 2.22 u. Ikzelf finishte de 30 km als 2de M60 in 4.06 ...... En dan was er Elsi nog die natuurlijk de langste afstand voor haar rekening nam, de 50 km. Zij stond op het hoogste schavotje bij de F60 met 6.52 u.
05.03.2016 - NORTHCTRAIL - KOKSIJDE
Vandaag hebben Elsi en ikke de 30 km van de Cauberg trail gelopen en ... gewandeld. Mooie trail maar de ene beklimming na de andere, mijn gps gaf bijna 800 HM aan ... niet te onderschatten voor oudjes als wij. Wij deden er 4.24.06 over, sanitaire stops, fotoshoots en bevoorradingsstops inbegrepen ... en wij weer gelukkig en tevreden!
02.04.2016 - CAUBERGTRAIL - VALKENBURG AAN DE GEUL
Clubmaats Marrabou en Elsi liepen de 60 van Castricum, een mooie maar zware loop door de duinen ( twee maal klimduin op) en door veel mul zand. Marrabou liep makkelijk en soepel. Elsi had last van haar knie en te weinig ultraconditie, maar het was - volgens Elsi - genoeglijk om zo samen te lopen en te genieten van de prachtige route en prima verzorging van Annemarie en Willem! met onder meer lekkere broodjes gebakken ei en bekertjes vanillevla. Elsi: “We hadden er 8.49 u. voor nodig samen, wellicht was Marrabou in zijn eentje een paar uur sneller geweest....We hebben genoten van wilde koeien met scherpe hoorns, wilde paardjes, bloembollenvelden en veel te veel mul zand. en we zijn op het laatst nog verkeerd lopen, pijltje gemist. Het was een mooie en gezellige dag zo, jammer dat Micha niet mee kon lopen.”
09.04.2016 - CASTRICUM - 60 K
Vandaag was dus D-day. Elsi en ik stonden aan de start van de MIUT (Madeira Island Ultra Trail), wij opteerden voor de 43 km ... waarvan we er ruim een vierde boven het wolkendek aflegden. Wat een race, wat een landschap! Dat wij trailervaring hebben op geaccidenteerde bergparcoursen mogen we toch zeggen na marathon- en ultratrails op Gozo, Gran Canaria, Tenerife, Menorca ... tot een goed einde te hebben gebracht. Maar de MIUT tart elke verbeelding ... voor ons althans. Met als hoogste punt 1801 m en met meer dan 3000 hoogtemeters, waarvan 1100 positieve en 1900 dalende lijkt het voor de leek dus meer dalen dan stijgen. Is ook zo, maar de afdalingen waren gevaarlijk, steil, modderig, gladde rotspartijen ... met steeds de dreigende afgrond vlak naast de single tracks ... Niettegenstaande haalden we gezamenlijk de finish na 9.48 u. trailen. Elsi werd bovendien 2de F60 terwijl ik 5de M60 werd, bij gebrek aan de leeftijdscategorie M65 ... anders was ik 1ste M65 geworden. Onze hardloopvriend Louis Hufkens eindigde zo'n 10 min. na ons.
Ook hardloopvrien d Luc De Jaeger-Braet versierde een verdiende podiumplaats!
14-28.04.2016 - MADEIRA ISLAND ULTRA RUN - MADEIRA - 43 K
Vandaag hebben Elsi en ikke weer 6 uurtjes getraild. Ditmaal kozen we voor een 38 km in Somzée, op de kaart zo'n 25 km onder Charleroi en vanuit Genk om en bij de 165 km. Korte omschrijving van het parcours, dat in een streek ligt erg gelijkend op Haspengouw, meer bepaald Zuid-Limburg: glooiend met veel holle landelijke paden en zelden of nooit vlak, maar in droge omstandigheden een goed beloopbare trail. Maar die droge omstandigheden, dat was nu net waar het schoentje wat nauw was: de la boue, de la boue en nog eens de la boue, et alors difficile de rester debout ...(wat rijmen mag) ... maar de convivialité van onze Waalse broeders maakte veel goed, bepijling uitstekend, op de 2 bevoorradingen een en al sympathieke mensen alsook aan de aankomst... En dit nog voor wat het waard is: Elsi werd eerste dame Vet2 en ikke 2de heer Vet3.
01.05.2016 - TRAIL DE LA VALLÉE DE LA THYRIA - SOMZÉE
Vandaag hebben Elsi en ikke - volgens de organisatoren van de Ohm trail in en om Aywaille - the hardest trail of Belgium gelopen, en zij kunnen het bij het rechte eind hebben! Nou ja, gelopen ... veel lopen kwam er niet aan te pas voor ons, oudjes ... maar ook voor vele jongelingen niet! Die opeenvolging van steile hellingen, het waden doorheen waterplassen en beken, de bijna altijd aanwezige modder ... ja hoe ouder, hoe gekker, zou ik van onszelf zeggen, en toch: we hebben genoten, gelachen en we hebben het weer eens gedaan. Op de teller 22 km waarvoor we 4.32 u. nodig hadden! Halleluja! Elsi werd eerste in haar leeftijdscategorie en ik werd derde in de mijne.
05.06.2016 - OHM TRAIL TE AYWAILLE
Vwala, we zijn weer terug van onze marathontrailuitstap naar Viersen (Duitsland). -3 graad bij de start, maar naargelang de dag vorderde verscheen een heerlijk winterzonnetje die de soms plaatselijke sneeuwlaag vlug deed verdwijnen . Met ruim 530 hoogtemeters is deze trail niet echt licht te noemen. Bij gebrek aan fatsoenlijke tegenstanders werd Elsi overall eerste in en tijd van 4.36.18 en zelfs ik werd met de ongelooflijke supertijd van 4.58.05 eerste ;-) Onze vrienden Ben, Willem en Hans waren ook van de partij: altijd fijn ze te ontmoeten!
SUCHTELEN TRAIL MARATHON - DUITSLAND - 21 JANUARI 2017
LOUIS PERSOONS MEMORIAL - GENK - 29-01-2017
DE EERSTE ZÉTRUD-LUMAY MARATHON - 18 FEBRUARI 2017
OEFEN MARATHONTRAIL - JALHAY - 25 FEBRUARI 2017
OPENING FINSE PISTE SLEDDERLO (GENK) - 11 MAART 2017