Copyright @ Michavreluk dolor
Updates en foto’s uit de oude doos In de loop der jaren leer je vele fijne, leuke zielsgenoten kennen.  Met heel wat van hen heb ik samen gelopen, of voor en/of na de wedstrijd een geanimeerd babbeltje geslagen ...    
Elsi’s en Micha’s marathon- & ultrasite Sterven doe je maar een keer, bijna sterven kan altijd
Live to love & love to live ARCHIEF ARCHIEF
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20
26.04.2014 - HELLFIRE 55 K TRAIL - ISLE OF GOZO
Ziezo, beste vrienden, onze trail zit er op! We zijn wijselijk gestopt na 42, 600 km en 6.40 u. en dit na een werkelijk schitterende trail met adembenemende vergezichten, duizelingwekkende afgronden, heerlijke plateaus, technische steile afdalingen, bibberend rotsklimmen, werkelijk op handen en voeten, en wij waren heus niet de enigen, maar we hebben het overleefd. Toen het bij ongeveer 42 km wat lichtjes begon te regenen en die rotsen glad dreigden te worden, en met de wetenschap dat de resterende kilometers over enge paden op nauwelijks een meter van de kliffen liepen, (vooral gevaarlijk naar beneden) hebben wij, oudjes, ons verstand gebruikt en de handdoek geworpen. Maar lieve vrienden, het is een onvergetelijke ervaring gebleken.
04.05.2014 - ELSI IN DE 50 K trail WEZEP (NL)
Elsi liep de 50 km ultratrail van Wezep (NL) en finishte na 5.31.17 u.
11.05.2014 - DE GROENE VAN AMSTERDAM
Toen Elsi en ik vandaag in Amsterdam onze startnummers in de sportwinkel Run2Day voor de Groene marathon (van Amsterdam) gingen afhalen liepen we organisator Abdelkader Benali zelf tegen het lijf (zie foto). De Groene van Amsterdam vindt plaats op zondag 11 mei. Het is een nieuwe marathon door het groene hart van Amsterdam. Uniek in locatie en beleving, maar ook uniek qua organisatie en financiering. Het hele project is door bewoners, vrijwilligers en hardlopers zelf georganiseerd en gefinancierd door middel van crowdfunding. Het is hiermee de eerste marathon in de wereld die via crowdfunding gerealiseerd is. De droom van Abdelkader Benali om een marathon in Amsterdam Nieuw-West te organiseren wordt hiermee gerealiseerd. Abdelkader is een verhalen- en toneelschrijver en dichter. In 2002 verscheen zijn tweede roman, De langverwachte, die echter insloeg als een bom en waarmee hij definitief zijn naam vestigde als belangrijk schrijver in de Nederlandse literatuur. De langverwachte werd bovendien onderscheiden met de Libris Literatuur Prijs 2003.
Elsi en ik hebben een memorabele 1ste editie van de Groene marathon van Amsterdam gelopen. Inderdaad, memorabel wegens bijna 42 km lang regen, hagel, storm ... Maar een ding dient gezegd: de organisatie was perfect, in zulke apocalyptische omstandigheden waren alle seingevers, de mensen op de verzorgingsposten en aan de finish een en al vriendelijkheid en bezorgdheid. Dit verdient zeker een tweede editie. Zelfs de laatste finisher werd door organisator Abdelkader Benali persoonlijk over de streep begeleid. Klasse! Ons vrouwke finishte na 4.07.47 en kwam mij tegemoet onder moeders paraplu, wat lief toch. Mijn tijd: 4.41.56.
Vandaag de VRIENDEN BEDANKT marathon te Amsterdam gelopen. Hardloopvriend Francis Spoelstra organiseerde deze eenmalige marathon - tevens zijn 200ste - om bij deze zijn afscheid aan de loopsport te vieren. Daarvoor had hij een 60-tal hardloopvrienden uitgenodigd. Francis, het was een hele eer en genoegen om aanwezig te zijn geweest op dit uniek hardloopfeest. Prachtig parcours om en bij de Amsterdamse bosbaan, en prima organisatie! Elke loper kan slechts dromen van zulk afscheid. We gaan je missen.
24.05.2014 - VRIENDEN BEDANKT MARATHON - AMSTERDAMSE BOS
Vlamingen en een Nederlandse (hihi) heersen in de Eifelmarathon/ultra in het Duitse Waxweiler .... zou een mooie kop zijn in een sportkrant, denk ik zo ....
Hilde Geerts werd overall eerste dame in de ultra (51 km), Luc Dirckx: eerste overall 51 km, Gert Mertens 2de overall en eerste in zijn leeftijdsklasse (51 km), Elsi finishte als eerste W55 (5.43 u.) en ene Micha versierde de derde podiumplaats in zijn leeftijdsklasse M60 op de marathon (4.38 u.). De Eifelmarathon is een zware bedoening, voortdurend klimmen, dalen, - 1500 hoogtemeters - maar de prachtige omgeving van de Stausee Birburg maakt deze loop tot een beauty! De liefst 14 bevoorradingsplaatsen werden bevolkt door super-enthousiaste medewerkers en de sfeer aan de finish was subliem! Met andere woorden: een aanrader!
15.06.2014 - EIFELMARATHON/ULTRA - WAXWEILER (DUITSLAND)
Liefst 7 clubmaats namen deel aan het ULTRAWEEKEND te Uikhoven.  Voor het eerst in Limburg en meteen een succes.  Maar aan de goede afloop/organisatie twijfelde eigenlijk niemand. Want niemand minder dan West-Vlaamse organisatiegoeroe André Mingneau stond in voor alles en nog wat.  Het feit alleen al dat hij dat ultraweekend naar Limburg versaste is opzienbarend. Nooit gezien, ook niet in het buitenland: een 50 K, een 100 K, een 6 uur, een 12 uur en een 24 uur, alle op een/twee dagen ... kortom, er werd in Uikhoven geschiedenis geschreven. Dank André, Carine en de vele medewerkers van de Maasmechelse sportdienst ... Tot volgend jaar!  Want dit moet in Limburg blijven!  Ik had voor het eerst mijn HOKA's aan, wat dom om er direct 3 ronden van 12,5 K mee te lopen: spieren in mijn kuit waarvan ik het bestaan niet eens wist speelden op door de extra veerkracht van de HOKA's, zodat ik drastisch tempo diende te milderen. De laatste ronde heb ik dan van schoeisel gewisseld maar het onheil was geschied ... dus werd het een trage eindronde. Elsi - als goede eega hihihi - is bij me gebleven, wat toch nog goed genoeg was voor een tweede overall plaats. Ik eindigde alsnog als 4de in mijn M60-categorie. Samen liepen wij over de meet na 5.53 u. of zo .... Wat een prachtige ronde, en mooi wat André Mingneau en zijn vrouwtje en alle medewerkers de lopers te bieden hadden, chapeau mensen! 50 K: 2de dame: Elsi: 5.52.40 en Micha 4de M60: 5.52.42
28.06.2014 - ULTRAWEEKEND UIKHOVEN
05.07.2014 - RONDJE AMSTERDAM
Vandaag Rondje A'dam gelopen. Willem M. had weer een aardige constructie uitgedokterd. Normaal is er één afstand, de 60 km (die Elsi gelopen heeft), maar Willem had via een andere uitweg een 44 km mogelijk gemaakt, zodat ik en nog wat anderen voor die kortere afstand konden opteren. Willem had dit zo uitgekiend dat rond km 12 Elsi en de andere 60 km-lopers tot bij me konden komen (ik liep wat trager om de reunie mogelijk te maken). Vanaf dan zijn Elsi en ik samen gebleven tot de finish.
Na ‘s daags voordien het mooie Trier te hebben bezocht, hebben Elsi en ik dus op zaterdag 12.07 de (zware!) Bärenfels trail te Hoppstädten-Weiersbach gelopen, in het prachtige Saarland, zo'n 256 km van Genk. Elsi werd nummer 1 in haar leeftijdscategorie bij de 64 km (8.08.19 u.), en ikke 2de 60-plusser in 5.38.19 u. bij de 43 km. Zoals de foto toont is dit een sympathieke, kleine organisatie met een groot hart voor de lopers! Een absolute aanrader, en het fantastische natuurkader is er gratis bij!
12.07.2014 - BÄRENFELSTRAIL te Hoppstädten-Weiersbach
Vandaag de hete Bokemei marathon proberen te trotseren, maar mijn oud lijf heeft het maar een kleine 26 km volgehouden wegens te heet. De 27 graden in het Westerpark deden me - te samen met 13 anderen van de 26 deelnemers - wijselijk besluiten niet meer verder te doen, maar de andere helft waaronder natuurlijk Elsi ploegde moedig voort tot aan de finish. Elsi werd 2de dame overall in 4.45 u. Linda Voets werd eerste en Ineke Scheffer derde.
27.08.2014 - BOKEMEIMARATHON - A’DAM
Clubmaatjes Vanessa en Yves en de kids waren op toeristische uitstap in A’dam, en wij namen de gelegenheid te baat om elkaar te ontmoeten.
Ziezo, ons Bergischer Land 50 K zit erop: in groep de erg zware race uitgelopen in ... 7.05 uur! Het was de moeite, het Berg- ischer Land met de klemtoon op BERG ... en dan 27° met een erg hoge vochtigheidsgraad ( het had gisteravond flink geönweerd met hevige regen), dat voelde iedereen en Elsi besloot halverwege wijselijk in plaats van de 75 ook voor de 50 K te gaan. En zo hebben we lekker de ganse wedstrijd samen gelopen en genoten, want het landschap was erg mooi, hoewel geen meter vlak, steile wandelhellingen wisselden zich af met even steile, kronkelende afdalingen ... een echte ervaring, zo'n groepsloop, prima organisatie met vriendelijke mensen!
03.08.2014 - DAS KLINGENPFADLAUF - GRÄFRATH (DUITSLAND)
16.08.2014 - 100 / 50 KM LEIPZIG (DUITSLAND)
Wir haben es wiederum geschafft! Elsi finishte weer eens een 100 K (11.37.36) en behaalde daarbij de eerste plaats bij de W55, terwijl haar oude knar de 50 K als 5de M60 eindigde in 5.45.22. Hardloopvriendin Veerle leverde een prestatie van jewelste, zij vestigde een nieuw PR (9.51) en verbeterde haar oude met liefst 20 minuten, terwijl Philippe een mooie 5.25 neerzette.
06.09.2014 - HASTRAIL 30 K - HEER-SUR-MEUSE
Elsi en ik hebben voor de verandering een korte trail van 30 K gelopen in de omgeving van Dinant. Veel modder en technische gedeelten met 5 touwbeklimmingen en dito gevaarlijke afdalingen. Maar we hebben ons geamuseerd, zoals sommige foto's laten blijken. Elsi werd tweede in haar categorie en ikke 1ste M60. Dient vermeld dat de ambulances 25 deelnemers naar het ziekenhuis vervoerd hebben met pijnlijke en gevaarlijke hoornaarsteken, een beest van liefst 3 à 3,5 cm lang (zie bijgevoegde foto) ... het was inderdaad een aan- en afrijden van ziekenwagens, in die mate zelfs dat de RTBF er met een tv-ploeg opnames is komen maken ... kortom, een memorabele dag weer, jahoe!
20.09.2014 - 2de BIERMARATHON - VORSELAAR
Elsi en ik waren al om 9 u. vertrokken terwijl de marathon pas om 11 u. startte. Ik ken organisator André en natuurlijk Louis goed en had hen om een vroegstart gevraagd omdat Elsi al om 18 u in A'dam diende te zijn voor haar werk ... wij liepen dus aan de hand van een schets/plan van het parcours , iets wat ik van het net geplukt had ... maar daar stond quasi alleen een blauwe lijn op die het parcours moest voorstellen met een paar straatnamen maar in de bosgedeelten natuurlijk niks ... en er waren geen pijlen noch tekens whatsoever te bespeuren op het parcours. Wij hadden al ruim 17 km toen we de eerste ronde van zogezegd 14 km hadden afgelegd ... toch - op het laatst in de bossen - bij louter toeval op het juiste parcours terechtgekomen, we deden - door al dat zoeken en stilstaan, meer dan 1.50 u. over 14 km hihi, (het waren drie rondes van 14 km), net toen de anderen aan de startlijn stonden, iets voor elf dus, passeerden wij hen, die ons met verbazing zagen voorbij lopen hahaha Elsi liep vanaf dan, de tweede ronde dus, haar eigen wedstrijd en finishte na 4.43 en ikke na een gezondheidswandelingetje na 5.21 ... nog nooit zo traag gelopen hihihi .....
27.09.2014 - RUHRTALMARATHON - WITTEN (DUITSLAND)
Vandaag dus de Ruhrtalmarathon gelopen, half on en half off road, met stevige klimmen, nou, niet van de poes. Toch wisten wij beiden een podium te behalen. Elsi liep als 2de W55 en als 4d dame overall over de streep na 4.33.43 u., maar ergens op het parcours raakte ze de weg kwijt en kwam pas na twee kilometers omzwervingen terug op het normale circuit.  Toch wist ze dus nog als 2de W55  en als 4de dame overall te finishen! Ook ik behaalde een 2de stek, maar dan als M60 en finishte na 4.51.36. Eerste M60 werd onze Nederlandse hardloopvriend Theo de Jong.
11.10.2014 - 100 KM DE LA SOMME + MARATHON
Elsi en ik trokken voor een weekje naar Picardië, Frankrijk. Eerst 5 dagen te Amiens, waar ik de marathon en Elsi de 100 km liep. De fietsen gingen mee op de auto om daar al freewheelend de streek wat te verkennen (die heel wat geleden heeft tijdens de Grote Oorlog.) De laatste twee dagen reden we even naar Parijs om daar wat te romantiseren.  Elsi werd eerste in haar categorie in 12.51.38. Toen ik net kilometerpunt 38 van de marathon passeerde, kwam Marc Bemong mij tegen. Hij was aan het wandelen vanwege een liesblessure en wilde dus uitstappen. Zijn camper stond aan de start/finishlijn. Ik zei hem dat hij de verkeerde richting aan het opwandelen was en toen hebben we samen dan maar lekker keuvelend de laatste 4 kilometers gewoonweg wandelend afgelegd. Vermits de chrono mij niet meer interesseert is het leuker samen te blijven, niet waar!  Bij mijn aankomst op de marathon (5.23!!!) ben ik op de fiets gesprongen en ben Elsi tegemoet gereden. Ik kwam bij haar toen ze nog en 10- tal kms diende af te leggen.
25.10.2014 - BEAR TRAIL - ‘S GRAVENVOEREN
Vandaag hebben Elsi en ik eens een kortere afstand gelopen. We opteerden voor de 37 km van de Bear Trail te Moelingen, in onze mooie Voerstreek. Nou mooi is het er wel natuurlijk, maar zulke modderige bedoening is nou ook een beetje van het goede te veel ... na enkele honderden meters wisten het al: we gaan ons hier amuseren en het veilig houden, geen gekke dingen en dus werd het een combinatie van dribbelen en nordic walking. Onze poles waren meer dan welkom om ons meer dan eens te been te houden, dan doen deze hulpmiddelen uitstekende dienst. Meer dan 6 uur modderbaden voor 20 euro, niet duur toch!
14.11.2014 - SIEBENGEBIRGEMARATHON - AEGIDIENBERG
02.11. 2014 - BOTTROP MARATHON
Terug van de mooie Bottrop marathon, in een prachtige herfstnatuur, met idyllische meertjes en glooiende paadjes. Zoals altijd: een perfecte organisatie. Clubmaats Jacques en Jean-Pierre kozen voor de 50 km, terwijl JP's vrouwtje Lia voor de 25 km opteerde. Het was de eerste keer dat ze zulke afstand liep, en ze finishte mooi onder de 3 uur! Elsi (podium: 2de W55) en ik (6de M60) liepen de marathon en finishten respectievelijk na 4.21 en 4.50.
Net terug van de Siebengebirgemarathon te Aegidienberg. Zaterdag eerst nog een dagje Bonn en de kerstmarkt daar meegepikt. Vanmorgen dan in een idyllisch sneeuwlandschap gestart en in de namiddag piepte een heerlijk zonnetje af en toe doorheen de mistige horizon. Doordat het gisteren omzeggens de hele dag geregend had, was het soms wat modderig, maar het blijft sowieso een intensieve bedoening weliswaar in een prachtige bosrijke streek, kortom: een echte natuurmarathon over goed beloopbare, brede bospaden. Elsi's chrono was zowat 4.42.18, goed voor de tweede stek in haar leeftijdscategorie en ikke deed daar een 9-tal minuten meer over (4.51.34).
11.01.2015 - KEVELAER MARATHON
Zondag naar het Duitse Kevelaer gereden om er de marathon te lopen. Mijn vrouwke werd weer 3de dame in haar categorie W55 in 4.09, terwijl haar vent er na 20 km de brui aan gaf wegens te 'pijne' benen, tja, de ene week gaat het al beter/slechter dan de andere als je 65 wordt .... Het weer was niet van de poes: gans de duur van de wedstrijd sterke wind, zelfs een hagelvlaag en regen ... fier op mijn vrouwke!
MONSCHAU ULTRAMARATHON  56 KM - 11 AUGUSTUS 2013
Elsi en ik samen hand in hand over de meet in Konzen. Onze tijd: 6.07.44
OP DE FOTO NOG:  JEAN-JACQUES FOBE EN IN DE ACHTERGROND WIM VAN AMERONGEN.
WEER EENS TEVREDEN en lekker samen over de meet. Wat kan hardlopen met zulk positief vrouwtje als Elsi toch heerlijk zijn!
08.02.2015 - LOUIS PERSOONS MEMORIAL - GENK
Vandaag team gevormd met Elsi in de Trail des Amoureux (jaja ... still in love) te Ben-Ahin, nabij Huy. Een trail van 29 km ... en wij deden er ei zo na 6 u. over!!!! Modder en klimwerk, modder en daalwerk ... tweemaal via touwen naar boven en naar beneden, 1200 hoogtemeters op 29 km ... maar het waren echt GEZOCHTE hoogtemeters. Zo ging het meer dan eens een rotskant op om - net boven - links- of rechtsaf bijna parallel terug naar beneden te ... strompelen. Niet zo fraai vinden wij. Kortom, het was ruim de helft niet beloopbaar door de dikke modder op de erg steile, modderige klimmen en gevaarlijke, modderige afdalingen vol van onder de bladeren liggende stenen (gevaarlijk voor onze gevorderde leeftijd toch) ... wel veel gelachen op onze gezamenlijke Trail des Amoureux, door Elsi's klungeligheid aan de touwen, maar daar zien ze ons wel niet meer terug: van een trailrun was geen sprake, van een trailwalk des te meer ...
15.02.2015 - TRAIL DES Z’AMOUREUX - BEN-AHIN
Wegens mijn taak als speaker-van-dienst kon ik onze geliefde LPM niet meelopen.  Erger nog: aan geen van de 11 edities kon ik deelnemen wegens “organisatie” ... Mijn vrouwke liep de marathon wel, en finishte samen met Marrabou in een erg mooie 4.08!
14.03.2015 - MARATON MARATONA BELGRADO - 6 UURSLOOP
Beiden nog eens samen op een podium. Het gebeurde bij de 6-uursloop op het eilandje Ada Ciganlija dat in de rivier Sava ligt.  Het waren rondjes van 2 km op een vlak parcours. Elsi werd met overmacht eerste overall (59,74 km) met ruim 7 km voorsprong op de tweede dame.  Gelijk werden ook de Balkan-kampioenschappen 6 uur gehouden.  Voor de wedstrijd spraken we met een Servische jongedame die haar eerste 6 uur zou lopen.  Zij finishte mooi vierde, maar indien Elsi van haar 1ste podiumplaats zou afzien, kwam zij wel op het podium terecht. Voor Elsi maakte dat niets uit en gunde haar dat plekje.  Iedereen schoof dus een plaatsje op ... behalve Elsi, die met twee treden naar onder ging hahaha ... Mooi toch! Ik wist met 53,740 m een derde stek te versieren bij de M50’ers.
Vanochtend om 7.30 u. vertrokken we met ongeveer 150 anderen op het marktplein van Messini voor de aldaar ingerichte marathon, de 10de organisatie. Het glooiend parcours gekruid met enkele pittige klimmetjes liep langs 7 verschillende dorpjes in het hinterland van het stadje. Ongeveer halfweg werd er - weliswaar via niet dezelfde route terug richting Messini gelopen en vervolgens richting zee waar er weer gekeerd werd om de laatste 4 km terug naar de finish op het marktplein af te stevenen. Al bij al een prima organisatie met om de 2,5 km een drankpost. Kleine opmerking: het verkeer had vrij spel en scheerde soms rakelings langs je heen, niet dat er veel verkeer passeerde, maar toch. Sympathieke mensen, een mooie ervaring.
Micha: “Voormiddag 9 u. stonden we aan de start van de 10 km in het stadsdeel Kallithea. Een loop met veel vals plat ... Elsi liep samen met een Duitse met wie ze eergisteren kennisgemaakt had, terwijl ik zoals gewoonlijk mijn eigen ding deed. Met z'n tweeën ben je natuurlijk veel sneller dan alleen (hihihi) en met net 51 min. waren ze mij ook net 3 minuten te snel af (54.09).
05.04.2015 - KALLITHEA 10 KM - ATHENE (GR)
29.03.2015 - MESSENE MARATHON (GR)
Elsi werd met de nodige égards op het podium gevraagd, zij eindigde 1ste dame F50-60 - 4.04 u. - en kreeg bovenop een prachtig aandenken (foto). Haar eega liep drie kwartier later over de streep in gezelschap van een Parisienne die hij vanaf km 18 gezelschap hield. En wat te zeggen hiervan: we werden na afloop van Messini terug naar Kalamata (20 km) vervoerd met het privévoertuig van de organisator, iets wat in omgekeerde richting ook al gebeurde om 6.30 u. ´s morgens!
25.04.2015 -DÜSSELDORF MARATHON (GER)
Micha: “Ziezo, Düsseldorf zit erop. Jullie weten hoeveel marathons wij gelopen hebben, maar nu pas kunnen we zeggen dat dit evenement qua organisatie, enthousiasme van de medewerkers en publiek ongeëvenaard is. Zelfs douches voor zowel dames en heren waren in reuzententen voorzien, laat staan de gratis catering in nog immensere tenten en alles zo afgebakend door hekken of vrijwilligers dat je zo geleid werd naar waar je van plan was te gaan. Kortom, top. De wedstrijd zelf dan. Elsi zou bij mij blijven gedurende de hele marathon. Terwijl ik voortharkte huppelde het kwikstaartje vrolijk rond wuivend naar de menigte en enthousiast meewiegend - handjes in de lucht - met de muziek die de talrijke bands naast het parcours ten gehore brachten. Eindelijk liepen we hand in hand over de meet na 4.46 u. En daar kan ik weer mee leven. PS Blij dat ik nog leef.”
Met Haroldinio Abauna, Jef Jacobs en Jos van Bavel
15.05.2015 - MENORCA - 32 KM TRAIL CAMI DE CAVALLS
Na de twee gedeeltelijke parcoursverkenningen van 25 en 15 km (van de 55 km-trail aan de westzijde van Menorca die we eerst planden te lopen) de dagen voor de race, vonden Elsi en ik dat het wat absurd zou zijn om weer diezelfde paden te belopen, maar dan in de race zelf. Dus schreven we in voor de 32 km-lange wedstrijd in het oosten van het eiland. En dat we deze beslissing niet betreurd hebben, staat als een paal boven water! Mooi, mooi en afwisselend, dan weer de heuvels in en na de klim de afdaling naar de kust ... en dit zeker meer dan een dozijn keer ... omdat het vakantie is hadden we ook vooraf afgesproken om samen te blijven, wat zulke bedoeningen natuurlijk nog aangenamer maakt ... De 32 km vertrok pas om 16.30 u. en wij deden er iets meer dan 4.30 u. over, dus finishten we net voorbij 21 u. Rond deze tijd wordt het donker op Menorca, maar er restte ons nog net genoeg avondlicht om niet onze (verplichte) hoofdlampen te moeten gebruiken.
14.06.2015 - CHILDLEARN MARATHON - SCHIMMERT (NL)
Vandaag was onze joggingclub met zes deelnemers vertegenwoordigd op de Child Learn marathon in het Nederlands- Limburgse Schimmert. (Jacques, Elsi, Robin, Jean-Pierre en ik schreven in voor de marathon, terwijl Lia de halve voor haar rekening nam). Het werd een erg hete editie op een erg lastig (lees heuvelachtig) parcours. Van ons zessen haalde alleen Robin het einde niet wegens ademhalingsproblemen. Alleen al finishen in zulke hete weersomstandigheden vereist een sterk doorzettingsvermogen. Joeri De Coninck, onze clubsponsor staat mee op de foto. Elsi deed er 4.35.07 over terwijl ik 5.04.39 nodig had.
We zijn terug van de trailmarathon te Suchtelen (Duitsland). Elsi en ik behaalden elk een podiumplaats. Elsi werd eerste vrouw alle categorieën en zowaar 3de overall mannen en vrouwen! Zij finishte deze trail met 450 positieve hoogtemeters na 4.20.44 terwijl ik 2de M65 werd met 5.07.09 na onze Vlaamse hardloopvriend Marc Bemong die ook algemeen winnaar werd met 4.02.04.
SUCHTELEN TRAIL MARATHON - DUITSLAND - 10 DECEMBER 2016
Vandaag hebben Elsi en ikke de Kampenhout marathon gelopen. Ik kreeg weer eens - het wordt eentonig - 37 minuten aan mijn oude benen gesmeerd. Elsi finishte als 4de dame na 4.10 terwijl ik er 4.47 over deed. Clubmaat Jacques haalde de meet na 4.14. Hardloopvriend Gust liep er zijn 100ste marathon en vergastte ons nadien op een boterham preskop/kaas, mosterd en een drankje! proficiat, Gust en dank daarvoor!
KAMPERNHOUT MARATHON - 17 DECEMBER 2016