Updates en foto’s uit de oude doos In de loop der jaren leer je vele fijne, leuke zielsgenoten kennen.  Met heel wat van hen heb ik samen gelopen, of voor en/of na de wedstrijd een geanimeerd babbeltje geslagen ...    
Elsi’s en Micha’s marathon- & ultrasite Sterven doe je maar een keer, bijna sterven kan altijd
Live to love & love to live ARCHIEF ARCHIEF
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20
Vandaag hebben Elsi en ik de Marathon Vignoble d' Alsace gelopen om en bij Molsheim, in de Franse Elzas (een autorit van ongeveer 4,5 uur). Terwijl Elsi de culinaire genoegens bij de talrijke bevoorradingen aan zich liet voorbijgaan, genoot haar ventje volop van het hemels druivenvocht, de knackworsten met mosterd, de choucroute, de hapjes haring en dies meer. Niet te verwonderen natuurlijk dat vrouwke me weer drie kwartier aan mijn hardloopbroek lapte (4.33 en derde dame in haar leeftijdscategorie, tegen de epicurist Micha die 5.19 liet optekenen.) Beiden waren we het wel eens: een gedeeltelijke on/off road marathon (soms met lastige modderpassages en een hoogteverschil van 330 hoogtemeters) die er mag wezen, enthousiaste medewerkers en toeschouwers, top-organisatie en dit alles in een prachtig landschap. Wat wil een mens nog meer!
MARATHON VOGNOBLE d’ALSACE  (FRANKRIJK) - 19 JUNI 2016
MARATHON ZAGREB (CROATIA) - 22 JUNI 2016
Jack Brooks: “Zagreb 2015. With Micha Havreluk and Rich Holmes. I was playing the role of injured spectator for this marathon. Micha is the race director for Genk Marathon in Belgium (one of my favourite marathons!) — met Rich Holmes.
Samen met Lien in het Amsterdamse  esterpark een rustige halve marathon gejogd, alleszins fijn gezelschap!
BOKEMEI MARATHON AMSTERDAM - 10 JULI 2016
Gisteren naar het Duitse Rheinland-Pfalz gereden, meer bepaald naar Hoppstädten-Weiersbach om er vandaag om 8 u. aan de start te staan van de Bärenfelstrailmarathon. Wat een verrassing toen we daar ook clubmaats Paul en Debora aantroffen! (Foto's en hun verhaal later op Pauls FB). Elsi legde de marathonafstand af ( op een erg geaccidenteerd parcours met 1350 positieve hoogtemeters, maar o zo mooi !!!) in 5.45 terwijl ik best tevreden was met 6.20! Het is voor de derde keer dat wij daar present waren, en bij leven en welzijn waarschijnlijk ook volgend jaar ... Noot: beiden werden we eerste in onze leeftijdscategorie!
BÄRENFELSTRAILMARATHON - HOPPSTÄDTEN-WEIERSBACH (DUITSLAND) - 16 JULI 2016
Gisteren naar Bretten gereden, een gemeente in de Duitse deelstaat Baden- Württemberg, meer bepaald in de landstreek Kraichgau, een heuvelend landschap in het noordwesten van de deelstaat dat heel toepasselijk ook het Toscane van Duitsland genoemd wordt. Elsi en ik vertrokken dus vrijdag om er zaterdag de 52,3 km ultra te lopen. Het vertrek gebeurde bij 28° ... veel te warm voor mijn (onze) oude lijven, en dan die glooiingen ... wel prachtig om in te lopen, zelden zulk mooi, rustgevend landschap gezien, maar niet van de poes met z'n meer dan 900 hoogtemeters. Natuurlijk is dit gegeven spek naar de bek van de "jongeren". Vóór de start kwamen we Wouter tegen. Hij stond daar in zijn singletje en broekje ... ik vroeg hem: "En waar is je hoofdlamp?" "Die heb ik, hoop ik, niet nodig zei hij laconiek ..." Ikke, een beetje verlegen "Ach, natuurlijk niet!" (Jullie moeten weten dat die 52 K een nachtloop is - voor de meesten toch - omdat het vertrek om 18.00 u. is.) En Wouter hield woord. Hij finishte prompt als eerste na amper 3.32 u., dus nog bij klare avond. Proficiat, Wouter! Ook liepen Elsi en ik Veerle en gelegenheidspartner Juan tegen het lijf. Zij finishten gezamenlijk na 5.22 u. goed voor een tweede plaats W45 en een 5de gezamenlijke stek. Knap hoor! En de kranige Run & Funners van dienst maakten er een gezamenlijke, rustige nachttocht van en genoten met volle teugen van de stilte in dit unieke landschap. Na ruim 7.35 u. liepen we hand in hand over de meet, waar de warme soep al op ons stond te wachten. Al bij al een pracht van een wedstrijd, een superorganisatie en erg vriendelijke en behulpzame medewerkers. Dus weer eentje om nooit te vergeten.
KRAICHGAU NACHTLAUF 52 K - BRETTEN (DUITSLAND) - 24 JULI 2016
Mooie overwinning van Wouter, die de toch zware 52,3 K ultra met ruim 12 minuten voorsprong op nummer twee tot een goed einde bracht. Klasse!
THE COAL MINERS’ TRAIL - 42 K - GENK - 21 AUGUSTUS 2016
Vandaag hebben Elsi en ik de Trail des Nutons in het Luikse Jalhay gelopen. Nou, gelopen, soms leende het parcours er zich niet toe om te rennen, vele single tracks met uitstekende rotsstenen, maar het prachtige weer en de prima organisatie (perfect uitgepijld) maakte veel goed. Fijn ook dat we clubmaat Luc tegen het lijf liepen. Hij was waarschijnlijk al terug in Bilzen/Eindhout toen wij nog ergens in de bossen aan het klooien waren.
TRAIL DES NUTONS - JALHAY - 8 OKTOBER 2016
Het was me weer wat, daar in Waimes, bij Malmédy. Drie trailafstanden werden aangeboden, een 6, 12 en 28 km. Wij opteerden voor de langste afstand van de Rock and Run- trail. De 28 km was goed voor 965 positieve hoogtemeters. Tjonge, wat een trail! Er werd gevraagd hoofdlampen in de camelbag te stoppen ... en zoals je op de eerste foto kan zien, gaat de zon achter ons net onder op 1 km van de finish. Het is een trail pur sang, met alles wat een Ardense trail te bieden heeft, rotsklimmen, waadplaatsen, over omgezaagde bomen en takken klimmen, steile afdalingen en dit meestal op single tracks ... en dan heb je bij onze Waalse vrienden de onvermijdelijke convivialité, de gemoedelijkheid, de vriendelijkheid, de ongedwongenheid van de organiserende crew. Kortom, het was weer een superdag!
ROCK AND RUN TRAIL - WAIMES - 28 K - 15 OKTOBER 2016
Vandaag hebben Elsi en ik de Kempentrail in het Nederlandse Noord- Brabantse Bladel gelopen. Wij kozen voor de langste afstand, de 33 km. Een mooie trail door bossen en heide, de prachtige herfstkleuren kregen we er gratis bij. Heel vriendelijke en hulpvaardige organisatieleden bij de bevoorradingstafels en bij de aankomst, waar de speaker van dienst ons zelfs met de micro in de hand kwam tegemoet gelopen en met ons de laatste 400 m aflegde. Een aanrader op elk vlak, deze Kempentrail!
DE KEMPENTRAIL - BLADEL - NEDERLAND - 33 K -  23 OKTOBER 2016
KRAFTMANTRAIL - MAASMECHELEN - 13 NOVEMBER 2016
Vrouwke weer eens mooi derde geworden in de Kraftman trail marathon te Maasmechelen.
Vandaag zijn Elsi en ik naar het Duitse Viersen getrokken om er een marathonneke-trail te lopen. En troffen we daar toch ook onze clubmaats Paul en Deborah aan. Met slechts 20 deelnemers vertegenwoordigde ons clubke dus 20 % van de lopers, merkte Paul terecht op. Maar dat is nog niks vergeleken met de resultaten (hahaha). Wij haalden alle vier het podium! Paul werd zomaar eerste overall en natuurlijk tegelijk ook eerste in zijn leeftijdscategorie M45 (3.42.15). Deb eindigde 2de bij de F45 in 5.08.19. Elsi liep wat verkeerd - zoals gewoonlijk hihihi - en wist dus een ultra neer te zetten. Zij slaagde erin om 45 km af te leggen ... Toen ik haar tijdens de laatste ronde (het waren 6 rondjes van 6,4 km + een kortere om de marathonafstand vol te maken) uit een zijweg zag aanstormen, een zijweg die dus niet tot het parcours behoorde, had zij al de marathonafstand op haar tomtom staan, zij besloot dan maar de 3 km die mij nog restte samen met mij af te leggen zodat we hand in hand over de meet liepen na 5.30.00! Elsi werd ook eerste in haar leeftijdscategorie F60, en ikke was de beste bij de M65... omdat ik de enige abraham van het lot was! Een heel kleinschalig evenement dus, maar zo sympathieke mensen en een parcours dat er mocht wezen; mooie natuur en dit met 613 positieve hoogtemeters, dus niet echt vlak te noemen!
MARATHON VIERSEN - (DUITSLAND) -  19 NOVEMBER 2016
Om 9 u. vanmorgen stonden Elsi en ik aan de start van de X- mastrail te Lummen, een 35 km die zich in de voormiddag op z'n mooist toonde door de aangevroren rijm in de weiden en een stralend winterzonnetje - het was - 3° - dat doorheen de bomen piepte. Wij maakten er samen een gezellige bedoening van en liepen na 4.23.18 over de eindmeet. De vele mountainbikers die veelal hetzelfde parcours reden maakten het ons niet makkelijk, en bij de regelmaat van een klok moesten we halt houden of opzij springen om op de talloze single tracks deze sporters vrije doorgang te verlenen. Echt ontspannen lopen was er niet altijd bij door het vele omkijken om te zien of er nog eentje kwam aanrijden ...
XMASTRAIL LUMMEN - 4 DECEMBER 2016
Copyright @ Michavreluk dolor